28 d’oct. 2015

Ferran Vizoso: restauració de l'església de Corbera d'Ebre [hotel d'entitats a una antiga indústria II]

Finalment publico aquest projecte al blog, la rehabilitació de l'església de Corbera d'Ebre, destruïda durant la Guerra Civil, duta a terme per Ferran Vizoso.

Una sort de recuperació d'un lloc -amb memòria-, realment una runa, com a nou espai polivalent per al poble.
Un projecte impecable amb una solució de coberta transparent d'ETFE que sembla que sigui la única possible -a posteriori, tots som bons.
Una obra amb una materialitat descarnada que, banyada pel sol sec de les Terres de l'Ebre -gràcies al nou sostre transparent-, cristal·litza unes cicatrius als murs que, de ben segur, van més enllà de les pròpies pedres.

Sintetitzar complexitats amb accions (arquitectòniques) precises és un dels èxits (objectius) d'algunes bones arquitectures.

[durant la sessió de dilluns, quan l'Anna M. va parlar de fer una coberta amb ETFE (Ethylene Tetrafluoroethylene), va sortir aquesta referència; aquí teniu altres obres amb tancaments que utilitzen aquest plàstic: 123 i 4. -un material molt interessant]

[demà porteu presentacions més completes que el dilluns (maqueta de treball, perspectives, etc); només amb les dues plantes i un parell de seccions esquemàtiques és impossible que aprofundiu en res]


[Ferran Vizoso, rehabilitació de l'església de Corbera d'Ebre, 2011]











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada